Tiplijn: 06-19541384

Ruim 130 kilo cocaïne gevonden in container met tomatenpuree

0

OUD-BEIJERLAND – Medewerkers van een bedrijf in Oud-Beijerland hebben woensdagochtend 16 september 2015 in een container tassen met cocaïne gevonden. Na de vondst waarschuwden zij meteen de politie. Inmiddels heeft het HARC-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, de Douane en de FIOD, de drugs opgehaald.

De tassen zaten in een container met tomatenpuree die oorspronkelijk uit Chili kwam. De container was een week geleden in de Rotterdamse haven aangekomen. De tassen hadden waarschijnlijk elders uit de container gehaald moeten worden. Het HARC-team gaat ervan uit dat het bedrijf waar de drugs werd ontdekt, niets te maken heeft met de drugssmokkel.

In de tassen zaten pakketten met een totaalgewicht van ruim 130 kilo. De drugs, met een waarde van zeker 4,5 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd. Het HARC-team onderzoekt de zaak verder.

150916_harc_puree

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer