Tiplijn: 06-19541384

Ambulancedienst voert actie in Dordrecht; politiebureaus gesloten

0

REGIO/DORDRECHT – De Ambulancedienst van Zuid-Holland Zuid heeft dinsdag 15 september een actie gehouden op het Statenplein in Dordrecht voor een betere CAO. Vanuit alle ambulanceposten in de regio kwam ambulancepersoneel met hun voertuigen naar het centrum van Dordt. Hier lieten zij aan het publiek zien en horen wat hun wensen en eisen zijn voor een betere CAO Ambulancezorg.

Spoedritten in de hele regio bleven tijdens de actie gewaarborgd. “We willen tijdens de acties geen overlast veroorzaken of patiënten benadelen”, zegt woordvoerder Ethan de Boon van het actiecomité. Op het Statenplein ging het ambulancepersoneel met omstanders in gesprek en gaven zij kleine demonstraties. 

Politiebureaus
Ook de politie voerde actie. Alle politiebureaus in het land werden enkele uren gesloten. Volgens politiebond ACP is de actie bedoeld om duidelijk te maken hoe boos politiemedewerkers zijn over het uitblijven van een fatsoenlijke nieuwe CAO. De politie komt alleen in actie voor noodhulp.

Foto’s: Glenn Nannings en Robert van Loon

AliiAR0BXkf_UoBbYUWMSulCzvKiFG6IfKriNBnt7uEW AqEnt3XCJCSm3ib_Cb7JGq0nxtaNgjzyervCimpHKXXa AqkWA1eo56jCTU13A7i-IldNR-F5ZTKXDQ1C4_ZjIZ_O As1LN7hB-g5M83Yia8hV_PcOxibSeGHo3Azu-33WEXIL AstHLurDfjY_Jwzq5eeXmzF6_VHSGeKCamS6ZNgS8Oai Av1A6Wb8CsOGRe8L4RiKXExXJsXY4BQV8HWrqagK54XG Aqg8NA-Y2KC3cj8a3YbHg-aVCaU3KkRL8956k5Ul6rAlAifbqx5egeKohsD8ShLfdRJ1QWHMFTD2Bw7cJDezig9w  ArlBJEKfhKxiL92hYitJspETWg6phQcsK2B6A6ebo8CQ

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer