Tiplijn: 06-19541384

Politie toont beelden van straatrovers bij centraal station in Dordrecht

0

DORDRECHT – Op zondag 31 mei rond 23.50 uur zaten twee vrienden op een bankje te wachten op de bus bij het Centraal Station aan de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Daar werden zij aangesproken door twee mannen.

De verdachten gingen ook op het bankje zitten. Eén van de vrienden voelde zich geïntimideerd en pakte zijn portemonnee. Op dat moment werd er geld uit zijn portemonnee weggegrist door beide verdachten.

Maar daar bleef het niet bij, de verdachten gingen niet gelijk weg. Ze bleven zitten en maakten een praatje met de twee vrienden. Een van de verdachten noemde zichzelf ‘Jay’. Het slachtoffer vroeg op een gegeven moment zijn geld terug, maar dat zou hij alleen krijgen wanneer hij mee zou lopen naar de auto om de hoek. Dit weigerde hij, waarop de verdachte zei dat de andere verdachte een wapen bij zich had. Tegelijkertijd kwam de bus aanrijden en zijn de twee vrienden snel de bus ingestapt. Van het incident zijn camerabeelden en de politie is op zoek naar de twee verdachten.

Signalement verdachte 1
Een donkere man met een ongeschoren gezicht. Slank van postuur en tussen de 1.85 – 1.95 m lang. Ongeveer tussen de 22 en 25 jaar oud. Hij had een gouden tand in zijn bovengebit en stelde zichzelf voor als Jay. Hij droeg een donkerkleurige pet, donkerkleurige jas tot op de heupen, lichtkleurig shirt of trui, lichtkleurige broek met donkerkleurige strepen bij de zakken, donkerkleurige schoenen met witte zool en hij was langer dan verdachte 2.

Signalement verdachte 2
Een lichtgetinte man met een korte snor. Ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud en hij was kleiner dan verdachte 1. Hij droeg een donkerkleurige muts, een donkerkleurige dikke jas, soort bubblecoat, een donkerkleurige trui of vest met lichtkleurige capuchon met een lichtkleurige broek, donkerkleurige schoenen met witte strepen en een had een kleine schoudertas bij zich. Beiden verdachten spraken met een buitenlands accent en onderling in een andere taal.

(Her)kent u de verdachten of een van de verdachten? Neemt u dan contact op met de politie via de gratis Opsporingslijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

foto-1-baardvireo foto-2-baardvireo

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer