Tiplijn: 06-19541384

Inbrekers op heterdaad betrapt bij inbraak Gorinchem; één verdachte aangehouden

0

GORINCHEM – De politie heeft zondagmorgen in Gorinchem-Oost gezocht naar twee woninginbrekers. Twee mannen werden op de vroege morgen rond 6 uur op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in de Martinus Nijhoffstraat. De politie startte direct een grote zoekactie en zette daarbij onder andere een helikopter in.

Dankzij het alerte optreden van agenten kon één van de verdachten al snel worden aangehouden. Naar de tweede man werd nog lange tijd gezocht maar hij is niet meer aangetroffen. Tijdens de inbraak hadden de inbrekers ook spullen gestolen. Ten minste een deel van de buit werd door een medewerker van buurtpreventie Gorinchem-Oost teruggevonden in de bosjes naast een sportschool aan de Martinus Nijhoffstraat.

Auto
Tijdens de inbraak zouden de inbrekers ook autosleutels hebben meegenomen. Hiermee hebben de inbrekers ook geprobeerd een auto mee te nemen. Dit lukte niet, maar zeer waarschijnlijk zijn hierdoor wel sporen achtergelaten in de betreffende auto die geparkeerd stond in de Martinus Nijhoffstraat. Deze auto werd door een takel van de politie meegenomen voor verder (DNA) onderzoek.

Signalement
De politie zoekt nog minimaal één persoon. Dit gaat om een man, rond de 1.90 meter lang, licht getint, donker opgeschoren haar in een paardestaart met licht glimmende schoenen. Heeft u tussen 5 en 7 uur vanmorgen iets verdachts gezien wat kan helpen bij de aanhouding van deze tweede verdachte, of heeft u andere belangrijke informatie? Meldt dit dan bij de politie via 0900-8844.

Foto’s: Max Liet

DSC_0954
DSC_0975 DSC_0986 DSC_0987 DSC_0997 DSC_1003

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer