Tiplijn: 06-19541384

Personenauto crasht tegen stilstaande pechauto op A15

0

ALBLASSERDAM – Een personenauto, met daarin een moeder en dochter, is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 september 2015 in volle vaart op een stilstaande pechauto gebotst. Dit gebeurde rond middernacht op de A15, ter hoogte van de Noordtunnel tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. De moeder raakte daarbij gewond en is, samen met haar ongedeerde dochter die de auto bestuurde, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Uitgestapt
De 32-jarige vrouw uit Papendrecht van wie de pechauto was, bleef ongedeerd. Zij was namelijk nét voor het ongeval uitgestapt, omdat haar auto niet meer wilde starten.

Pech
De Papendrechtse had geruime tijd stilgestaan op de snelweg, vanwege twee te hoge vrachtwagens met legertrucks voor de Noordtunnel. De bestuurster had tijdens het wachten de motor van haar voertuig uitgezet. Toen het verkeer weer op gang kwam, wilde de auto niet meer starten. Omdat geen van de andere automobilisten de vrouw hielp, stapte zij uit en schakelde langs de kant van de weg hulp in. De auto bleef achter op baan twee.

Ravage
Het verkeer reed steeds sneller en één minuut voordat een auto van Rijkswaterstaat arriveerde om de weg af te zetten, botste een andere auto op het stilstaande voertuig. Er ontstond een flinke ravage, waardoor de hele weg moest worden afgesloten.

Sporenonderzoek
De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Nadat dit was gedaan, werden de auto’s door een bergingsbedrijf meegenomen en werd het wegdek gereinigd. Rond 02.00 uur ging de snelweg weer open.

Tekst en foto’s: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl.

IMG_2225 (Medium) IMG_2226 (Medium) IMG_2234 (Medium) IMG_2251 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer