Tiplijn: 06-19541384

Inbrekers Zwijndrecht aangehouden; bos bloemen voor alerte melder

0

ZWIJNDRECHT – Twee mannen die op zaterdag 29 augustus wilden inbreken in een huis aan de Ellingtonstraat in Zwijndrecht zijn kort na hun poging in Rotterdam aangehouden.

Verdachte situatie
Rond 18.15 uur zag een getuige de twee mannen zich verdacht gedragen bij een woning waarvan de bewoners op vakantie waren. Ze keken aan de voor- en achterkant in het huis en rommelden aan het voordeurslot. Tot een daadwerkelijke inbraak kwam het niet, want de mannen werden kennelijk gestoord en kozen het hazenpad. De getuige aarzelde niet en belde 112. De getuige zag dat de mannen in een auto wegreden en wist een goede beschrijving van de mannen en hun voertuig te geven.

Aangehouden
Agenten in Rotterdam zagen het duo rijden en hielden ze rond 18.40 uur op de Honingerdijk aan. De 31-jarige Rotterdammer en zijn even oude metgezel zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten sindsdien vast. Hun auto is in beslag genomen.

Bloemen
De verdachten waren hoogstwaarschijnlijk niet aangehouden als de getuige de politie niet had gebeld. Agenten hebben als dank daarom vanmorgen een bos bloemen bij de melder gebracht. Bent u getuige van een misdrijf of een heterdaadsituatie zoals hierboven beschreven? Hiervoor belt u 112.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer