Tiplijn: 06-19541384

Verkeerde foto bij bericht over hennepkwekerij Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – In de Kerkbuurt in Sliedrecht werd afgelopen vrijdag een hennepkwekerij met zo’n 600 planten opgerold door de politie. Daarvan werd melding gemaakt op deze website. Bij het bericht stond een foto met daarop onder meer een woning en een auto, die niets met de kwekerij te maken hadden. Ten onrechte was op deze foto het kenteken van één van de auto’s wazig gemaakt. De redactie en de maker van de foto waren namelijk in de veronderstelling dat het de auto van de wietkweker betrof.

Door het verhullen van het kenteken werd de indruk gewekt dat het om de auto van een verdachte ging. De redactie heeft inmiddels contact gehad met de (onschuldige) eigenaar van het voertuig en heeft haar excuses aangeboden voor de onzorgvuldigheid. Ondanks het feit dat de site wordt gerund door onbetaalde krachten en er gebruik gemaakt is van een ingezonden foto, had de foto niet geplaatst mogen worden.

De kwekerij, die even verderop in de straat gevestigd zat, werd ontdekt door de verhuurder van het pand. Hij ging poolshoogte nemen, omdat de huurder al een tijdje geen huur had betaald. Toen de verhuurder bij het pand kwam, hoorde hij een afzuigkap draaien. Hierop belde de man de politie. In het pand troffen agenten zo’n 600 plantjes aan. Alle plantjes zijn vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer