Tiplijn: 06-19541384

Schuur brandt af in Dordrecht

0

DORDRECHT – In een achtertuin van een woning aan de Dubbelmondestraat in Dordrecht heeft in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 augustus 2015 een uitslaande brand gewoed. Rond 01.15 uur kwamen er bij de meldkamer meerdere telefoontjes binnen over een brandende schuur. Terwijl de brandweer met spoed aanrijdend was, probeerden buurtbewoners met behulp van een tuinslang de omliggende schuurtjes te koelen, om daarmee overslag te voorkomen. Terwijl zij daarmee bezig waren, vond er een ontploffing plaats. Niemand raakte gewond. Toen de brandweer ter plaatse was, werd de brandende schuur met een paar stralen ‘hoge druk’ geblust.

Eng
De volgende ochtend was de schade aan de schuur, waarin onder meer een droger en wasmachine stonden, goed zichtbaar. Ook de schutting en schuur van de achterburen bleek beschadigd te zijn geraakt door de brand. Bij de buurtbewoners zit de schrik er goed in. “Het is een eng idee. Zeker omdat er hier al vaker brandstichting plaatsvonden. Gelukkig hebben wij onze schuur vannacht met emmers en een tuinslang nat kunnen houden,” vertelt één van de buurtbewoonster.

Brandstichting
Omdat er al eerder branden bewust zijn aangestoken geweest zijn in de brandgang, sluit de politie brandstichting niet uit. Ook andere oorzaken als kortsluiting worden niet uitgesloten.

Buurtonderzoek
Forensische Opsporing van de politie doet vrijdagochtend onderzoek naar de brand. Verder wordt er een buurtonderzoek gedaan.

Filmpje: Monique.B. Foto’s: ZHZActueel.nl.

IMG-20150821-WA0001 (Medium)

IMG_4329 (Medium) IMG_4330 (Medium) IMG_4331 (Medium) IMG_4332 (Medium) IMG_4333 (Medium) IMG_4334 (Medium) IMG_4337 (Medium) IMG_4343 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer