Tiplijn: 06-19541384

Auto klapt tegen open brugdek Gorinchem; vier gewonden

2

GORINCHEM – Vier vriendinnen uit Berkel-Enschot zijn dinsdagmorgen 18 augustus om 10.50 uur tegen het openstaande brugdek van de Korte Brug in Gorinchem gebotst. De vrouwen van 70, 71, 73 en 74 jaar oud werden door ambulancepersoneel behandeld en naar het ziekenhuis gebracht.

Brandweermensen en politieagenten assisteerden het ambulancepersoneel bij de hulpverlening aan de zeventigers. Eén van de vrouwen klaagde over erge pijn aan haar armen, nek en rug en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. De vrouwen zijn alle vier naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gebracht. Volgens een politiewoordvoerster hebben de vrouwen relatief licht letsel opgelopen.

De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. Vervolgens is de brug getest. Deze bleek normaal te functioneren en kon daarop weer in gebruik worden genomen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Foto’s: Etienne Hessels en Max Liet

Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (1) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (2) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (3) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (4) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (5) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (6) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (7) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (8) Aanrijding auto Korte Brug Gorinchem (9)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Gelukkig maar dat de verwondingen meevallen, leek erger vanmiddag door die weggeknipte deur.
    Maar hoe in godsnaam is het mogelijk om een groot, zwart stuk wegdek, dat recht voor je neus omhoog staat, gewoon totaal niet te zien?

    Zo’n ding is in geopende toestand toch vrij prominent aanwezig

  2. Zonet al een heel verhaal verstuurd kwam niet aan . Ik zal het kort houden . Het is vervelend die openstaande brug . Mensen willen naar het OV het station . Staat er een schipper doodleuk 5 min te lullen in zijn mobiel de sluis was open . Al kom je met een kano de sluis is de brugwachter doet zijn werk wel . Mensen worden opgejaagd . Banneweg en de spoorweg overgang idem die bij de Haarse kade zorgen voor file,s

Reageer