Tiplijn: 06-19541384

Schade en overlast door storm en regen in Zuid-Holland Zuid

0

REGIO – De buien die donderdagavond 13 augustus 2015 over de regio trokken veroorzaakten schade en overlast. Vanwege een grote hoeveelheid afgewaaide takken werd op de A15 bij Alblasserdam een snelheidsbeperking ingesteld en een rijbaan afgekruisd.

In Dordrecht rukte de brandweer rond 21.30 uur uit naar de Schoolstraat. Bij een pand waar verbouwd wordt waren bouwmaterialen losgewaaid en op straat terecht gekomen. Op de Patersweg in Dordt waaide een boom om en kwam op een auto terecht. Medewerkers van de gemeente hebben de boom in stukken gezaagd en opgeruimd. De auto is zwaar beschadigd geraakt (zie foto’s).

In Oud-Beijerland moesten de spuitgasten om 23.20 uur uitrukken naar het Koetshuis na een blikseminslag. Door de inslag ontstond een kleine brand in een woning. Meerdere huizen kwamen zonder stroom te zitten. De Hardinxveldse, Dordtse en Papendrechtse brandweer rukten omstreeks 23.30 uur uit voor meldingen van wateroverlast.

‘s Nachts werden de brandweerposten Nieuw-Lekkerland en Leerdam ingezet voor wateroverlast. In Nieuw-Lekkerland werd een kelder van een woning leeggepompt en in Leerdam waren de brandweermensen de hele nacht im touw met meerdere meldingen van wateroverlast. Na enkele uren rust werden de Leerdammers vrijdagmorgen rond 10.00 uur opnieuw ingezet voor het leegpompen van een kelder. De brandweer van Hendrik-Ido-Ambacht rukte vrijdagmiddag uit, om in de Waalstraat enkele over de weg liggende takken te verwijderen.

Foto’s: Johan van den Dool en Cornelis Buitendijk

IMG_3877 FullSizeRender FullSizeRender (2) FullSizeRender (1) SAM_0001 SAM_0004

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer