Tiplijn: 06-19541384

Man gearresteerd na valse aangifte gewapende overval Meerkerk

0

MEERKERK – Agenten hebben zaterdag 8 augustus een man aangehouden als verdachte van het doen van valse aangifte en verduistering in dienstbetrekking. De verdachte, een 26-jarige man uit Alkmaar, had de politie gemeld dat hij was overvallen op de Burgemeester Sloblaan in Meerkerk. Hij zou daar door twee jongens zijn overvallen en bedreigd met een vuurwapen. Zij zouden er vandoor zijn gegaan met een portemonnee met geld.

Toen de man in een politiebureau werd gehoord, twijfelden de agenten aan zijn verhaal. Daarom werd zijn auto nader onderzocht en daarin werd een portemonnee gevonden. Bij fouillering werd een bedrag van enkele duizenden euro’s op zijn lichaam aangetroffen. Hij is ingesloten als verdachte van het doen van een valse aangifte en verduistering in dienstbetrekking, vanwege het wederrechtelijk toe-eigenen van goederen van zijn werkgever. Dit geldt in Nederland als een gekwalificeerd misdrijf en wordt dus strenger bestraft.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer