Tiplijn: 06-19541384

Echtpaar uit Sliedrecht gewond bij ernstig ongeval op de Afsluitdijk

0

BREEZANDDIJK/SLIEDRECHT – Bij een verkeersongeval op de A7 vanuit Breezanddijk in de richting van Hoorn is zondagmiddag een 49-jarige automobilist uit Sliedrecht zwaargewond geraakt. De weg is enige uren gestremd geweest.

Een 52-jarige man uit Creil reed over de Afsluitdijk en was bezig met het inhalen van een camper die door een 69-jarige man uit Oss werd bestuurd. Op het moment dat de man uit Creil naast de camper reed, ging de camper naar links om de voor hem rijdende auto met caravan in te halen. De 52-jarige man claxoneerde, waarna de camperbestuurder een stuurcorrectie maakte en weer terug naar rechts ging. Hierbij raakte hij echter de caravan. De caravan begon hierop te tollen waarna de auto ervoor werd weggetrokken. De camper kwam hierna tegen de vangrail tot stilstand.

In de auto met caravan zat een echtpaar (beiden 49 jaar) uit Sliedrecht. Beiden raakten door de aanrijding bekneld. Zij zijn door de brandweer bevrijd. De bestuurder is zwaar gewond met een traumahelikopter naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn vrouw is ter plekke aan haar verwondingen geholpen en hoefde niet naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft sporenonderzoek gedaan en Rijkswaterstaat heeft een spoedreparatie aan het wegdek uitgevoerd. Hierdoor heeft het verkeer op de Afsluitdijk een aantal uren vertraging ondervonden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer