Tiplijn: 06-19541384

Snelweg dicht na kettingbotsing Merwedebrug A27

0

GORINCHEM – Een enorme file zaterdagmiddag op de A27 tussen Hank en Gorinchem. Op de Merwedebrug botsten rond 11.15 uur vijf auto’s en twee vrachtwagens op elkaar. De weg werd hierdoor volledig geblokkeerd. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Bergingswerkers hadden geruime tijd nodig om alle voertuigen van de snelweg te krijgen. Na ruim een uur stonden beide vrachtwagens en twee auto’s nog op de snelweg.

In de enorme file die was ontstaan raakte een oudere mevrouw bevangen door de hitte. De brandweer besloot in overleg met Rijkswaterstaat om de linkerrijstrook mede hierdoor zo snel mogelijk vrij te maken. Dat lukte uiteindelijk om 13.15 uur, twee uur na het ongeval. Omdat één van de vrachtwagens ook een behoorlijke hoeveelheid diesel had gelekt, kwam de brandweer met een schuimbluswagen ter plaatse om de weg schoon te spuiten. Om 13.30 uur mocht het verkeer via de linkerrijstrook weer gaan rijden. Een zogenaamde zoab-reiniger heeft het wegdek vervolgens nog grondig schoongemaakt, waarna rond 14.30 de gehele snelweg weer werd vrijgegeven.

IMG_5796 IMG_5797 IMG_5800 IMG_5808 IMG_5815 IMG_5821 IMG_5822 IMG_5828

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer