Tiplijn: 06-19541384

Leerdamse snorfietser (56) gewond na aanrijding met busje in Heukelum

0

HEUKELUM/LEERDAM – In het Gelderse Heukelum, net over de provinciegrens bij Leerdam, is dinsdagavond 4 augustus een 56-jarige Leerdamse snorfietser gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed rond 20.20 uur op zijn snorfiets over het bromfietspad vanaf Leerdam richting Vuren. Op de rotonde aan de Heidenseweg in Heukelum verleende hij geen voorrang en kwam in aanrijding met een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus, een 69-jarige Amsterdammer, kon de snorfietser niet meer ontwijken.

Het slachtoffer raakte na de aanrijding buiten bewustzijn. Omdat werd gevreesd voor ernstig letsel werden naast twee ambulances ook de leden van het mobiel medisch team opgeroepen. Zij kwamen per traumahelikopter ter plaatse.

Verkeer op de N848 werd ter hoogte van de rotonde tijdelijk omgeleid door politie, terwijl hulpverleners bezig waren met het slachtoffer. De man is uiteindelijk met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Over zijn verwondingen is niks bekend.

Omdat de 56-jarige snorfietser sterk rook naar het gebruik van alcohol is in het ziekenhuis van hem een bloedproef afgenomen. Aan de hand daarvan zal het NFI bepalen of de man inderdaad te veel gedronken had. De politie heeft, zoals gebruikelijk, ook een blaastest afgenomen bij de bestuurder van het busje. Hij had niet gedronken.

IMG_9822 IMG_9825 IMG_9829 IMG_9832 IMG_9833

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer