Tiplijn: 06-19541384

Politie redt honden uit warme auto in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De politie heeft zaterdagmiddag 1 augustus 2015 twee honden uit een warme auto gered. De (dieren) politie kreeg aan het begin van de middag een melding van een buurtbewoner in Zwijndrecht dat er honden in een geparkeerde auto zaten. De agenten gingen ter plaatse en zagen de viervoeters zitten.

“Ze kwijlden en hijgden en hadden het duidelijk moeilijk in de warme auto. Gelukkig bleek de schuifdeur van de auto niet afgesloten te zijn en konden de honden uit de auto gehaald worden,” vertelt één van de agenten.

Na een kort buurtonderzoek kon de eigenaar van de dieren worden achterhaald. Tegen hem is een proces verbaal opgemaakt. Tevens bleken de honden niet gechipt te zijn, terwijl dat sinds 1 april 2013 wel verplicht is. De eigenaar moet zijn honden alsnog laten chippen. De dierenpolitie zal binnenkort nog een nacontrole uitvoeren.

De politie roept via deze weg op om geen dieren of kinderen in een auto achter te laten met zonnig weer. De temperatuur in een afgesloten auto kan met mooi weer namelijk snel oplopen. Tot veertig à vijftig graden.

Foto’s: Politie.

hond en kind in auto temperatuur 11817242_799163190181739_8038270230976808185_n

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer