Tiplijn: 06-19541384

Brand op dak van glasfabriek Royal Leerdam

0

LEERDAM – Op het dak van glasfabriek Royal Leerdam aan de Lingedijk is dinsdagochtend 28 juli brand ontstaan. Doordat er flinke vlammen zichtbaar waren op het dak schaalde de brandweer al snel op naar ‘middelbrand’. Al snel bleek dat een vetlaag, die op het dak ontstaat door het gebruik van hoogovens, was ontbrand.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek de brand, mede door de inzet van BHV-ers, alleen nog na te smeulen. De bedrijfsbrandweer heeft zich ontfermd over de smeul resten waardoor de reguliere brandweer weer terug mocht naar de kazerne. Tijdens de brand en de afhandeling daarvan konden de hoogovens gewoon in werking blijven.

In het verleden waren er al enkele grote branden in de glasfabriek. Zo brandden er op 20 juni 2006 enkele loodsen af. Bij deze brand bleef de fabriekshal gespaard. Eerder, in augustus 1999, brak er ook een grote brand uit bij de glasfabriek.

Foto: Sjoerd van Reenen

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer