Tiplijn: 06-19541384

Zo’n 1200 huishoudens zonder stroom na ontploffing bij transformator Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Zo’n 1200 huishoudens in Zwijndrecht en Hendrik-Ido Ambacht kwamen zondagmiddag zonder stroom te zitten. Oorzaak was een ontploffing van een elektriciteitskabel bij een transformatorhuisje aan de Dappersdam in Zwijndrecht, net na 17.00 uur. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar concludeerde dat er van brand geen sprake was. Een middenspanningskabel in de buurt van de transformator bleek te zijn ontploft. Monteurs van netbeheerder Stedin zijn direct begonnen met de reparatie.

Voornamelijk woningen in de wijk Walburg van Zwijndrecht en de Volgerlanden in Hendrik-Ido Ambacht hebben te kampen met de stroomstoring. Een gedeelte van de woningen zou inmiddels weer stroom hebben. Stedin kan nog geen inschatting maken hoelang de stroomstoring voor de overige gedupeerden nog gaat duren, maar werkt aan een oplossing.

Update: Rond 18.30 uur hadden alle huishoudens weer stroom.

Foto’s: Martijn de Vries

CK2azAGWIAAW_Sd (2) CK2bZLtXAAAgQ9Z CK2i0RIUMAAhrYb CK2kIHsVAAIwPSg

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer