Tiplijn: 06-19541384

Vijf aanhoudingen tijdens alcoholcontrole in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 22 juli 2015 een alcoholcontrole gehouden op De Helling en Edisonweg in Alblasserdam. Tussen 20.00 uur en 03.00 uur werden tientallen automobilisten gecontroleerd. Vijf bestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol / drugs. Twee automobilisten en een snorfietser raakten hun rijbewijs kwijt.

De eerste aanhouding vond plaats op De Helling. Een automobilist blies 1040 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht(ug/l). Dat is bijna vijf keer zo veel als de 220 ug/l die maximaal is toegestaan. De man moest zijn auto laten staan. Hij werd door een kennis opgehaald. De officier van justitie bepaalt hoe hoog de boete wordt. Mogelijk dat de man zich in een later stadium voor de rechter moet verantwoorden.

Beginnend bestuurder
Later op de avond werden nog twee automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Zij bliezen respectievelijk 690 ug/l en 280 ug/l. Een snorfietser, die nog een beginnend bestuurder was, blies 390 ug/l en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij moet binnenkort verplicht een cursus volgen bij het CBR.

Blowen
Even na middernacht werd een automobilist aangehouden omdat hij zat te blowen. Rond 03.00 uur kwam een arts ter plaatse om bloed bij de man af te nemen om te zien hoeveel drugs de man had gebruikt. De uitslag van de test komt over een paar weken bij de politie binnen. De man is in ieder geval tot die tijd zijn rijbewijs kwijt.

Waarschuwingen
Tijdens de controle werden ook diverse waarschuwingen gegeven voor onder meer het niet dragen van een gordel, een kapotte koplamp en het vervoeren van vier kinderen op een achterbank die geschikt was voor drie personen.

Wegmisbruikers
Voor het tv-programma Wegmisbruikers zijn woensdagavond opnames van de controle gemaakt. De verwachting is dat de beelden in november van dit jaar worden uitgezonden op SBS6.

Let op: Op onderstaande foto’s staan géén verdachten. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_5360-Medium Alcoholcontrole-sniffer-politie-controle-blazen IMG_5324-Medium IMG_5257-Medium IMG_5385-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer