Tiplijn: 06-19541384

Dirk van den Broek ontruimd na ruiken vreemde lucht in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Supermarkt Dirk aan de Sportlaan in Alblasserdam is donderdagmiddag 23 juli 2015 ruim een uur lang ontruimd geweest, nadat twee kassamedewerkers last kregen van hun ogen en er een vreemde lucht werd waargenomen. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, omdat er mogelijk een (gevaarlijke) stof lekte.

In de winkel werden door de brandweer en een ‘adviseur gevaarlijke stoffen’ allerlei metingen verricht, maar er werden geen lekkende gevaarlijke stoffen geconstateerd. De twee kassamedewerkers werden door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Tijdens het wachten werden de hulpverleners en het publiek door het personeel van Dirk voorzien van een gratis flesje water.

Even voor 14.30 uur werd de winkel vrijgegeven en konden de wachtende mensen weer verder met winkelen. Supermarktmanager Benno de Ruiter bedankte de mensen voor hun geduld en begrip. En legde uit: “Er hadden twee mensen last van hun ogen en er was een vreemde lucht. We hebben er voor gekozen om het zekere voor het onzekere te nemen en de brandweer te bellen. Uiteindelijk is er niets gevonden. Maar we zouden ons voor het hoofd slaan als we niet hadden gebeld en er bleek toch iets aan de hand te zijn.”

De precieze oorzaak van de vreemde lucht en branderige ogen blijft dus onbekend. De brandweer houdt er rekening mee dat de airco wellicht voor droge ogen heeft gezorgd.

Tekst en foto’s: Peter Stam

IMG_5433-Medium IMG_5440-Medium IMG_5489-Medium IMG_5517-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer