Tiplijn: 06-19541384

Woninginbreker (22) met gestolen tv aangetroffen langs A16

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Vrijdagavond rond 20.00 uur controleerden politiemensen een Franse auto die stilstond op de vluchtstrook langs de A16. Deze controle resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van een 22-jarige man en de vondst van een gestolen televisie.

Jassen
De bestuurder zat nog in de auto en vertelde dat hij op de vluchtstrook was gestopt omdat hij zich niet lekker voelde. De agenten vonden de situatie nogal vreemd en controleerden het voertuig. Op de achterbank vonden zij twee jassen en twee Roemeense identiteitsbewijzen. Eén van de personen bleek gesignaleerd te staan voor een gewapende overval en een woninginbraak in Oostenrijk. Het vermoeden ontstond dat er dus nog twee mannen in de auto hadden gezeten.

Aanhouding
De politie startte een zoektocht met onder meer een politiehond en vond al snel één van de mannen in de bosjes langs de A16. Hij had verwondingen aan zijn hand. De man van 22 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek de gesignaleerde verdachte te zijn en werd meteen aangehouden. De andere man werd niet meer gevonden. Wel troffen de agenten een 55-inch televisie aan.

Melding
In eerste instantie was er niets bekend over een gestolen televisie. Later op de avond kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan de Langeweg in Hendrik-Ido-Ambacht, waarbij een televisie was gestolen. Bij deze inbraak bleek dat de hond van de bewoner één van de inbrekers in zijn hand had gebeten. Dat verklaarde de verwonding aan zijn hand. De bestuurder die aanvankelijk was weggestuurd met een bekeuring, staat nu gesignaleerd op verdenking van betrokkenheid bij de woninginbraak. De 22-jarige verdachte is vandaag voorgeleid.

Foto’s: Politie (@PolitiehondRdam)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer