Tiplijn: 06-19541384

Groot alarm voor lekkende spoorwagon op Kijfhoek in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De brandweer is maandagochtend 20 juli met groot materieel uitgerukt naar rangeerterrein Kijfhoek. Even na 9.00 uur werd er melding gemaakt dat een ketelwagon zou staan te lekken op het rangeerterrein.  Na een onderzoek door de brandweer, in samenwerking met Prorail en andere instanties, werd er een kleine lekkage geconstateerd.

De ketelwagon is ter plaatse gerepareerd. Tijdens de reparatie bleef de bedrijfsbrandweer van Kijfhoek standby maar kon de Zwijndrechtse brandweer weer retour. ‘De lekkage leverde geen gevaar op voor de nabije omgeving’, aldus de brandweer.

‘Bij incidenten op en bij  het spoor, waarbij duidelijk is dat het om een daadwerkelijke lekkage gaat, worden direct zo’n tien brandweervoertuigen op pad gestuurd. Bij andere kleine gevallen gaat alleen een Officier van Dienst ter plaatse. In dit geval was het onduidelijk wat er aan de hand was en werden er uit voorzorg diverse voertuigen op pad gestuurd’, aldus een voorlichter van de brandweer. Hoe het lek in de ketelwagon heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

IMG_0201 IMG_0203

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer