Tiplijn: 06-19541384

Mannen met meer dan een kilo harddrugs aangehouden in Dordrecht

0

DORDRECHT – Een 46-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 59-jarige man uit Eindhoven zijn op woensdagavond 15 juli in Dordrecht aangehouden. Agenten zagen de twee in één auto op de A16 rijden en gaven hen een volgteken. Uit navraag was namelijk gebleken dat eerder in de auto was gereden door een bestuurder die geen rijbewijs had. De mannen stopten op de Laan der Verenigde Naties, waar bleek dat de man achter het stuur ook nu geen rijbewijs bij zich had.

De 59-jarige bijrijder stond onder meer bekend als harddruggebruiker en vuurwapengevaarlijk. Toen deze man wilde uitstappen en een pakketje in de auto wilde wegmoffelen, gingen de agenten direct tot aanhouding over. Na een korte worsteling kon de man geboeid worden. De verdachte had meerdere telefoons en enkele duizenden euro’s bij zich.

De bestuurder was tijdens de aanhouding van de andere man in de auto blijven zitten. Toen de agenten zijn maat aanhielden, besloot hij weg te rijden. Hij kon korte tijd later in de buurt alsnog worden aangehouden. In de directe omgeving werd ook het pakketje aangetroffen dat de passagier in de auto had proberen te verstoppen. Er zat ruim een kilo aan (vermoedelijk) cocaïne in. Het pakketje, de auto en het geld zijn in beslag genomen. De mannen zitten vast en worden verhoord.

Foto: Frans Kwakernaak/Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer