Tiplijn: 06-19541384

Frontale aanrijding in Papendrecht door oververhitte verkeerslichten

3

PAPENDRECHT – Twee personenauto zijn zondag 5 juli 2015 op het kruispunt van de Burgemeester Keijzerweg met de Platanenlaan in Papendrecht op elkaar gebotst. Dit gebeurde rond het middaguur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook de brandweer werd opgeroepen, omdat er mogelijk sprake was van brand. Later bleek dat het uitklappen van de airbags rook had veroorzaakt. Blussen was niet nodig. In één van de auto’s zaten twee dames uit Hardinxveld-Giessendam. Zij raakten, net als de jongeman uit de andere auto, niet gewond.

Op het moment van de aanrijding waren de verkeerslichten buiten werking. Volgens buurtbewoners is het al de derde keer in één week tijd dat de lichten uitstonden. Een regelkast staat volgens hen te veel in de zon, waardoor de lichten door oververhitting worden uitgeschakeld.

Foto’s: Peter Stam.

IMG_3736 (Medium) IMG_3740 (Medium) IMG_3751 (Medium) IMG_3753 (Medium) IMG_3758 (Medium) IMG_3765 (Medium) IMG_3770 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Nu wordt het toegeschreven aan overhitting, maar in de wintermaanden heb ik al eens contact gezocht met de gemeente over de verkeerslichten op dit kruispunt. Ik had, tegelijkertijd met de voetgangers groen en had bijna een gezellig clubje joggers onder mijn auto. Heel stom, maar je vertrouwt toch (deels) op die lichten. ‘Gelukkig’ slechts blikschade dit keer…

  2. Atomicwing on

    Tja, geef de schuld maar aan de verkeerslichten. Als die het niet doen zijn er altijd nog verkeerstekens op het wegdek en de borden. Mochten die er zelfs niet zijn dan gelden de algemene verkeersregels.

    Uit mijn hoofd is de Burgemeester Keijzerweg de voorrangsweg, dus de auto zonder kentekenplaat lijkt fout te zitten.

  3. Tuurlijk is die auto fout, maar als de stoplichten hadden gewerkt dan was dit niet gebeurt. De eigenaar v.d. auto die v rechts kwam is wel financieeel de pineut, krijgt enkel maar de dagwaarde en daar koop je zo’n auto niet voor terug. Dus niet zo dom reageren.

Reageer