Tiplijn: 06-19541384

Brand ontstaat bij werkzaamheden aan dak in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bewoners van een woning aan de Nieuweweg in Hardinxveld waren zaterdagmorgen bezig met werkzaamheden aan het dak van de woning. Aan het dak was lekkage ontstaan wat zij wilden verhelpen. Hierbij werd ook een brander gebruikt. Rond 11:30 uur ging het echter fout, toen een oude laag isolatiemateriaal vlam vatte.

De brandweer moest erbij komen omdat de brand zich leek te ontwikkelen. Tijdens het blussen ontstond de nodige rookontwikkeling. Omdat de brand lastig bereikbaar was werd er korte tijd later opgeschaald naar middelbrand, zodat een tweede blusvoertuig ter plaatse kwam. De brandweer moest met een zaag een gat in het dak maken om de brand te kunnen blussen. Kort daarna kreeg de brandweer de beginnende brand echter onder controle. Na een klein uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. De woning liep aanzienlijke schade op. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners bij te staan bij het herstellen van de ontstane schade.

Foto’s: Jorrit de Haas

IMG_0002 IMG_0013 IMG_0016 IMG_0022

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer