Tiplijn: 06-19541384

Man en hond vallen van jacht in de Oude Maas bij Dordrecht

2

DORDRECHT – Een man en een hond zijn donderdagmiddag 25 juni van een jacht gevallen en in de Oude Maas terecht gekomen. Dit gebeurde even na 12.40 uur bij de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Op het schip, dat van Noorse nationaliteit was, waren nog twee personen aanwezig. Zij raakten niet te water.

Het schip waar de vier Noren opvoeren kwam scheef te liggen nadat ze met een mast tegen de brug voeren. Doordat het schip bijna kapseisde vielen de man en de hond van het schip. De man kon al snel gered worden door een langsvarende binnenvaartschipper. De hond werd door een getuige uit het water gehaald.

Direct na het ongeval werden de brandweer, de ambulancedienst en de politie opgeroepen. De brandweerduikers hoefden echter niet in actie te komen. Beide personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar een ziekenhuis.

Foto’s: Johan van den Dool

IMG_1863 IMG_1872 IMG_1876 IMG_1879 IMG_1880 IMG_1888

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. het schip viel kantelde omdat de mast of lat net niet onder de brug door pasten hij kwam daardoor tegen de brug aan en kantelde zag het zelf gebeuren

  2. Dat de Oude Maas onderdeel is van een zgn. “Staande mast route” wil niet zeggen dat je dus altijd met een opstaande mast door kan varen… Voortaan toch maar even wachten op de brugopening…

Reageer