Tiplijn: 06-19541384

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding vuurwapengevaarlijke man in Dordrecht

2

DORDRECHT – De politie heeft in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juni twee waarschuwingsschoten gelost bij het aanhouden van een 19-jarige man. De agenten kregen even hiervoor een melding dat een man, die in het bezit zou zijn van een vuurwapen, op de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht zou lopen. De agenten zagen de man hierop inderdaad op de brug lopen.

Waarschuwingsschoten
Toen de agenten de man aanriepen en met behulp van de Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte wilden aanhouden, rende de man weg.  Hierop loste één van de agenten een waarschuwingsschot om de man alsnog te doen laten stoppen. De 19-jarige man bleef echter rennen en rende de trap af richting de Dordtse Dokweg en het Wilgenbos. Daar stuitte hij op andere agenten die de man opnieuw sommeerden om te blijven staan. Ook hierbij werd weer een waarschuwingsschot gelost. Toen de man zag dat hij ingesloten was gaf hij zich over en kon hij worden aangehouden.

Vuurwapen
Bij een zoektocht in de nabije omgeving van het incident werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Foto: Politie Dordrecht & Archief

image

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Ik reed met m’n maatjtoevallig terug naar Zwijndrecht en zag de politie op de brug staan, heb ook de schoten gehoord, dat was het dus! 😉

  2. l.hoekmann on

    hedennacht om ca 1.15 uur was ik wakker voor een sanitaire stop toen ik een scherpe knal hoorde wat op een pistoolschot leek. na 3 minuten nog 2 kort achter elkaar .ik heb toen direct 112 gebeld ik woon ca 100m. van de brug.. De politie wist er van en zei dat zij al terplaatse waren en alles onder controle was en ik rustig verder kon gaan slapen. Een goede reaktie van de politie, en dat voor dat lage salaris terwijl zakkenvullers bakken met salarisverhoging krijgen

Reageer