Tiplijn: 06-19541384

Wasstraat aan gort; auto tegen paal

1

ALBLASSERDAM – Een 70-jarige man uit Alblasserdam heeft dinsdag 9 juni 2015 met zijn auto de wasstraat van Sop Autowas aan de Edisonweg in Alblasserdam kapot gereden. Daarna botst hij in volle vaart tegen een metalen paal. Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. De man had net afgerekend en wilde de baan oprijden, zodat het voertuig gewassen kon worden. Ineens gaf de man vol gas. Hij botste met zijn automaat tegen diverse wasrollen waardoor onder meer zijn voorruit versplinterde.

Hij reed vervolgens tegen een omheining aan en kwam uiteindelijk op straat tot stilstand tegen een paal. De man liep een hoofdwond op. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bezoek aan zijn huisarts was voldoende.

In de wasstraat is voor vele duizenden euro’s schade ontstaan. Het personeel bleef ongedeerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De Alblasserdammer verklaarde na het ongeval dat zijn auto over twee gaspedalen beschikt en dat hij met zijn voet van de rem op één van de gaspedalen terecht kwam. Het dubbele pedaal is aangebracht, zodat zijn (lichamelijk beperkte) vrouw ook in de auto zou kunnen rijden.

De ongevalsspecialisten van de politie doen onderzoek naar het ongeval.

Tekst en foto’s: Peter Stam. / Alblasserdamsnieuws.nl. 

20150609_112217 (Medium) 20150609_113324 (Medium) 20150609_113835 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Alexander on

    Nog geluk dat er geen voertuigen vóór hem op de baan stonden, anders waren die mensen ook gedupeerd geweest. Tijd voor een testje rijgeschiktheid, zeker omdat hij gedurende zeker 20 seconden gas bleef geven in plaats van alsnog te remmen.

Reageer