Tiplijn: 06-19541384

Grote uitslaande brand in woning Leerdam

0

LEERDAM – Een woning aan de Patrimoniumstraat in Leerdam is maandagavond verwoest door een grote brand. Rond 21.30 uur werd de brand ontdekt. De brandweer was, door de wekelijkse oefenavond, snel ter plaatse. Toch sloegen de vlammen toen al boven het dak uit.

De brandweer gaf het sein middelbrand waarop brandweerpost Leerdam assistentie kreeg van de post Schoonrewoerd. In de woning waren geen personen meer aanwezig. De betreffende woning stond te koop en is korte tijd geleden verkocht. Volgens buurtbewoners waren er al plannen om de woning te slopen. Over de oorzaak van de brand zijn nog geen mededelingen gedaan.

Rook
In brand zorgde ook voor flink wat rookoverlast in Leerdam. De brandweer adviseert om ramen en deuren te sluiten. Vooral uit Leerdam-West en Centrum kwamen klachten over laaghangende rook. De brandweer had het vuur rond 22.30 uur onder controle. Wel zal het nablussen nog enige tijd in beslag nemen.

Foto’s: Sjoerd van Reenen

©SvR middelbrand Patrimoniumstraat Leerdam 8 juni 2015-2 ©SvR middelbrand Patrimoniumstraat Leerdam 8 juni 2015-3 ©SvR middelbrand Patrimoniumstraat Leerdam 8 juni 2015-4 ©SvR middelbrand Patrimoniumstraat Leerdam 8 juni 2015-5

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer