Tiplijn: 06-19541384

Scooter en auto botsen op de Brugweg in Zwijndrecht

5

ZWIJNDRECHT – Een scooterrijder is dinsdagavond in Zwijndrecht gewond geraakt toen hij net na 18.00 uur op de Brugweg werd aangereden door een auto. De automobiliste wilde vanaf de rotonde aan de Karel Doormanlaan de Brugweg oprijden en zag daarbij, vermoedelijk door de laagstaande zon, de scooterrijder over het hoofd.

Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om het slachtoffer te helpen aan zijn verwondingen. De man is vervolgens met mogelijk nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere controle.

Foto’s: Glenn Nannings

IMG_4889 IMG_4888

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. Zat er een keer aan te komen.. Als fietser ben ik hier ook altijd bang voor, ze rijden veelste hard en kijken totaal niet voor fietsers of iets dergelijks waardoor je als fietser alsnog vol in de ankers moet. En dan pas ziet de automobilist dat!! Misschien een keer undercover patrouilleren??

 2. En wat je daar (en op veel andere plaatsen trouwens ook) veel ziet is dat bromfietsers op het fietspad rijden (of scheuren beter gezegd) terwijl ze toch echt op de rijbaan thuis horen. Ik zie dit bijna dagelijks…

  Nu weet ik natuurlijk niet of dit een brom- of snorfiets was en gun ik niemand een ongeluk.

 3. Dit zat er inderdaad een keer aan te komen er wordt inderdaad maar raak gescheurd door beide partijen fietsers/scooters en auto’s …Maar wat mij daar het meest opvalt is dat de gemeente echt zijn best heeft gedaan om deze rotonde zo onoverzichtelijk mogelijk te maken

 4. Voorrang is een recht, maar dat wil niet zeggen dat je blindelings door kan scheuren als je voorrang hebt.
  Voorrang moet je krijgen en mag je niet nemen, zo simpel is het.
  Gewoon uit je doppen kijken dus.

 5. @Eddepet, inderdaad. bij de oversteek van de Brugweg hebben fietsers voorrang, bij de oversteek naar de achterkant van het station weer niet… Dan nog die rare bochten in het fietspad aan de Zwijndrechtse kant. Allemaal om het zo onoverzichtelijk mogelijk te krijgen. Overigens zouden ze ook wel eens mogen controleren op het feit dat beide fietspaden op de brug eenrichtingsverkeer zijn. Hoewel ik de tegen-het-verkeer-inrijders ook wel weer begrijp omdat je aan de Dordtse zijde op heel andere punten uitkomt met de fietspaden.

Reageer