Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Hapert wint brandweerwedstrijd in Heinenoord

0

HEINENOORD – Brandweerpost Hapert is zaterdag eerste geworden tijdens de eerste ronde van de gewestelijke brandweerwedstrijden (klasse 112) in Heinenoord. De brandweerwedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).

Negen brandweerploegen kwamen vandaag in actie. Zij hadden zich allemaal al in eerdere wedstrijden geplaatst voor deze ronde. Ook de brandweerposten Hardinxveld-Giessendam en Nieuw-Beijerland streden vandaag mee om een plek in de tweede ronde van de gewestelijke wedstrijden.

Alle ploegen kregen een bedrijfsongeval te verwerken. Bij dat ongeval zat één persoon bekneld in een auto en een ander persoon was onder een trailer terecht gekomen. De ploegen werden beoordeeld door een vakkundige jury. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de twee ploegen uit de regio Zuid-Holland Zuid helaas niet door zijn naar de volgende ronde. Hardinxveld werd vijfde en Nieuw-Beijerland eindigde als achtste. Eerste werd brandweer Hapert, de tweede plek was voor de post Marken en derde werd Nieuwerkerk aan de IJssel.

Komende wedstrijden
De post Oud-Beijerland heeft zich ook geplaatst voor deze ronde. Zij komen op 23 mei in actie tijdens een wedstrijd in Bladel (Brabant). Ook de posten Heinenoord en Maasdam/Puttershoek gaan nog strijden voor de volgende ronde. Zij doen dit op 30 mei in Giessen (Brabant).

Uitslag
1. Hapert (1464 punten)
2. Marken (1398 punten)
3. Nieuwerkerk aan de IJssel (1390 punten)
4. Mierlo (1378 punten)
5. Hardinxveld-Giessendam (1363 punten)
6. Stad aan het Haringvliet (1305 punten)
7. Ooltgensplaat (1301 punten)
8. Nieuw-Beijerland (1288 punten)
9. Torenweg (1262 punten)

Foto’s: Glenn Nannings

IMG_4861 IMG_4862

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer