Tiplijn: 06-19541384

Woningen ontruimd na mislukte plofkraak in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Na een mislukte plofkraak op een geldautomaat bij het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht zijn maandagochtend 4 mei enkele woningen ontruimd. De ontruiming vond plaats nadat beveiligers ter plaatse kwamen omdat het alarm bij de geldautomaat was afgegaan. De beveiligers roken een enorme gaslucht en alarmeerden daarop de hulpdiensten, die de woningen boven de geldautomaat ontruimden.

Na metingen van de brandweer bleek er geen sprake meer van ontploffingsgevaar. De bewoners mochten rond kwart voor zeven hun woning weer in. De afdeling Forensische Opsporing van de politie onderzoekt wat er zich precies heeft plaatsgevonden op het Burgemeester Winklerplein. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Een plofkraak op dezelfde geldautomaat van ABN Amro twee jaar geleden, op 9 april 2013, slaagde wel. Vier verdachten vluchtten toen met een onbekend geldbedrag weg op twee scoooters.

Foto: Politie/Hans van Schaik

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer