Tiplijn: 06-19541384

Scooter te water na het negeren van een stopteken in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De scooter van een 16-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is zondag 19 april 2015 te water geraakt langs het Kortland in Alblasserdam. Dit gebeurde nadat de jongen een stopteken van een politieagent negeerde.

“Deze agent reed in eerste instantie met zijn politiebike over het fiets/bromfietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam toen er drie scooterrijder met een veel te hoge snelheid aankwamen. Twee bestuurders stopten; één ging er vandoor en verdween uit het zicht,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Ze vervolgt: “De surveillerende agent zag de wegrijder een kwartiertje later nog een keer rijden op het Kortland. Daar wilde hij de bestuurder wederom laten stoppen, maar hij negeerde wéér het stopteken. Hij kwam met flinke snelheid op de agent afrijden en wilde rechts langs hem en kwam hierdoor in de berm terecht. De scooter gleed onder zijn kont vandaan de sloot in.”

Collega’s van de politiebiker haalden de te water geraakte scooter met hun dienstvoertuig uit het water.

De 16-jarige heeft twee bekeuringen meegekregen. Eén voor het negeren van een stopteken en één voor het tegen de richting in rijden. Agenten hebben daarnaast zijn ouders ingelicht.

Foto: Politie Alblasserdam, Tekst: Peter Stam

scooter-in-sloot

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer