Tiplijn: 06-19541384

Kat in Alblasserdam maakt vrije val van 10 meter uit boom

0

ALBLASSERDAM – Een kat in een boom langs het Elsenpad in Alblasserdam, is zaterdag 18 april 2015 uit een boom van tien meter hoog gesprongen. Het dier zat al anderhalve dag in de boom en durfde niet meer naar beneden. Reddingspogingen van buurtbewoners resulteerden er in dat het dier nog hoger in de boom terecht kwam. De brandweer en de dierenambulance werden gewaarschuwd en kwamen ter plaatse om het dier te redden.

In eerste instantie werd geprobeerd om met een ladder de kat op te halen. Het 8-jarige beest had daar echter geen zin in en klom tot in de top. Omdat er langs het Elsenpad geen plek was voor een hoogwerker, de ladder te kort was en de kat inmiddels aangevallen werd door kauwen, werd besloten om het dier dan maar uit de boom te spuiten met water.

Één van de brandweerlieden richtte een straal hoge druk op de kat, waarna het dier zich afzette, sprong en uiteindelijk ergens in het struikgewas terecht kwam. Na de val rende de kat, die waarschijnlijk vrijdag door honden de boom in werd gejaagd, weg. Of hij gewond is geraakt, is vooralsnog onbekend. Medewerkers van de dierenambulance gaven de eigenaresse als tip mee om even de borst van het beest te controleren.

Tekst en foto’s: Peter Stam

123

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer