Tiplijn: 06-19541384

Dieseldief met twee duizendlitertanks in busje aangehouden in Meerkerk

0

MEERKERK – Maandagavond 13 april is een man aangehouden voor de diefstal van diesel bij een zelftankstation in Meerkerk. De politie kon de man tijdens de diefstal betrappen door een melding van een alerte burger.

De politie werd om ongeveer 21.45 uur gebeld dat bij het tankstation al een tijdje een bestelbusje stond en dat leek nogal verdacht. Agenten stelden een onderzoek in en toen bleek dat in het busje een man zat en dat er twee duizendlitertanks en een pomp in het busje waren geplaatst. Via een slang door de bodem van de auto, werd op dat moment diesel uit een bodemtank opgepompt en in de tanks in de auto opgeslagen. Toen de politie hem betrapte zat er zo’n 277 liter diesel in de tanks.

De verdachte, een 43-jarige man uit ’s Hertogenbosch, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De auto is in beslag genomen. Aan het bureau bleek de verdachte nog gesignaleerd te staan voor eerdere dieseldiefstallen. De verdachte had ook een hond bij zich. Die is tijdelijk ergens ondergebracht door de dierenambulance.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer