Tiplijn: 06-19541384

Open dag brandweer Nieuw-Lekkerland op 18 april

0

Zaterdag 18 april 2015 zal de brandweerkazerne van Nieuw-Lekkerland haar deuren openen voor publiek. In en rond de kazerne zijn diverse activiteiten, voor jong en oud.

Activiteiten
Bezoekers kunnen deze dag ervaren hoe het is om door een met rook gevulde ruimte te lopen. Het belang van rookmelders en vluchtroutes zal door onze brandweermensen worden aangetoond. Ook kunt u informatie inwinnen over het voorkomen van brand. De brandweer in Nieuw-Lekkerland heeft diverse specialismen. Zo voeren zij de taak van meetploeg uit, zij komen bijvoorbeeld in actie bij incidenten waarbij mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen daarnaast beschikt de post over een team met wateroppervlakteredders. De brandweermensen vertellen u hier graag meer over.

Zelf aan de slag!
Maar u kunt ook zelf aan de slag! Door het blussen van een kleine gecontroleerde brand. Daarnaast is een simulator aanwezig waarin men in een veilige omgeving kan ervaren wat het is om met een auto over de kop te gaan, het belang van een autogordel wordt hiermee gedemonstreerd. En voor de jongeren is er een waterspel met springkussen. Kortom, er is van alles te doen!

Nieuwe collega’s
De brandweer is ook op zoek naar nieuwe collega’s voor de brandweerpost Nieuw-Lekkerland. Tijdens de open dag zal hier ook aandacht aan worden besteed. De brandweermensen in Nieuw-Lekkerland doen het brandweerwerk naast hun eigen dagelijkse werk en/of gezinsleven. Zij staan dag en nacht klaar om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun gemeente. Bekijk de website van brandweer ZHZ (www.brandweerzhz.nl) voor meer informatie.

U komt toch ook?
Iedereen is welkom tussen 09:30 uur en 16:00 uur om een kijkje te nemen in en rondom de brandweerkazerne aan de Planetenlaan 78 in Nieuw-Lekkerland.

Tekst: Brandweer ZHZ

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer