Tiplijn: 06-19541384

Lange file voor de Merwedebrug (A27) bij Gorinchem na afgevallen lading slib

0

GORINCHEM – De snelweg A27 bij Gorinchem is maandag lange tijd gedeeltelijk gestremd geweest vanwege een afgevallen lading slib. Dat gebeurde precies op de Merwedebrug in de richting van Breda, net na 11.00 uur.

Op de linkerrijstrook op de brug lag een behoorlijke hoeveelheid slib / modder. Om deze te verwijderen liet Rijkswaterstaat een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse komen. De sliblaag bleek hardnekkiger dan van tevoren werd gedacht. Een hogedrukreiniger moest eraan te pas komen om te zorgen dat de modderlaag verwijderd kon worden. Al die tijd was de linkerrijstrook op de Merwedebrug afgesloten. Pas rond 13.15 uur was de linkerrijstrook weer schoon en kon die worden vrijgegeven.

Direct daarna sloot Rijkswaterstaat echter de rechterrijstrook af. De vrachtwagen die de lading slib was verloren stond namelijk verderop langs de snelweg stil en ook daar moest reinigingswerkzaamheden plaatsvinden. Nadat ook dat was gebeurd kon de snelweg om 14.15 uur in zijn geheel weer worden vrijgegeven. Wel was ondertussen een flinke file ontstaan. Vanaf Lexmond richting Breda stond toen 13 kilometer stilstaand verkeer.

IMG_9748 IMG_9755 IMG_9760 IMG_9768 IMG_9770 IMG_9773

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer