Tiplijn: 06-19541384

Schip lekt diesel op de Linge tussen Leerdam en Gellicum

2

LEERDAM / GELLICUM – Hulpdiensten zijn donderdagavond al uren bezig met een diesel-lekkage. Een schip heeft tussen Leerdam en Gellicum een behoorlijke hoeveelheid diesel gelekt. Om hoeveel diesel het precies gaat kan de brandweer nog niet zeggen. Brandweerposten uit onder andere Asperen, Leerdam en Hardinxveld-Giessendam werden opgeroepen. Omdat de Linge door meerdere gemeenten en provincies loopt is opgeschaald naar GRIP 1.

Het schip is uiteindelijk stilgelegd bij Gellicum. Een grote hoeveelheid diesel lag toen al in de Linge tussen Gellicum en Leerdam. Door de lichte stroming ging de diesel ook richting Heukelum. De brandweer heeft in samenwerking met het Waterschap Rivierenland een aantal zogenaamde ‘oilbooms’ geplaatst, om te voorkomen dat de diesel zich nog verder zou verspreiden.

Ondertussen werden verschillende milieubedrijven gewaarschuwd om het probleem uiteindelijk te verhelpen. Volgens de politie is er geen gevaar voor omwonenden. Het advies voor mensen die last hebben van de diesellucht is om ramen en deuren gesloten te houden.

IMG_4554 IMG_4559 IMG_4562 IMG_4563 IMG_4564

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

Reageer