Tiplijn: 06-19541384

Auto’s op elkaar door overstekende voetganger in Gorinchem

3

GORINCHEM – Op de Banneweg in Gorinchem is vrijdagmiddag om 16.15 uur een aanrijding geweest tussen twee auto’s. De aanrijding ontstond nadat een mevrouw vrij onverwachts overstak bij een zebrapad. De eerste auto kon nog op tijd stoppen maar de tweede auto kreeg het niet meer aangeremd en knalde op de andere auto. De voetgangster werd niet geraakt.

De auto’s werden geparkeerd in de Schelluinsestraat. Daar bleek dat één van de betrokkenen toch wat pijn had, waarop de ambulance ter plaatse kwam. Deze persoon is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s liepen wel schade op maar konden op eigen kracht verder rijden.

Foto’s: Max Liet

DSC_0002 DSC_0003 DSC_0016 DSC_0018

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Volgens mij moet je een voetganger voorrang geven als deze alleen al een VOP nadert; dus niet zoals vroeger als die aanstalte maakt om over te steken. Dus onverwacht oversteken is eerder dat de automobilisten geen rekening hielden met haar en de mogelijkheid dat ze had willen oversteken op die VOP.

    En een kop-staart botsing is ALTIJD het gevolg van onvoldoende afstand houden. Mij is geleerd dat je er altijd voor moet zorgen dat je op tijd stil kan staan, ook als je voorganger een noodstop maakt…

    Dat die voetganger voor de automobilisten onverwacht overstak zal best; maar door het artikel lijkt het net alsof zij de schuld heeft aan deze aanrijding. En dat is dus niet zo.

  2. Je mag blij zijn dat ze daar voor je stoppen, ik kijk op zebrapad , hopeloos rijden rustig 10 auto’s door en eindelijk mag de voetganger oversteken , ik vraag mij dagelijks af, hebben jullie een rijbewijs. Ter informatie zebrapad bij kantoor Attema

  3. Ik vind het vreemd dat men in het bericht “onverwachts” meld, als een voetganger voor een zebrapad staat moeten de auto’s er van uit gaan dat ze gaan oversteken. Ik sluit me verder aan bij de vorige reageerders.

Reageer