Tiplijn: 06-19541384

Weer zes mannen melden zich na beelden voetbal-rellen in Rome

0

Opnieuw hebben zes mannen zichzelf aangegeven bij de politie nadat zij zichzelf herkenden op beelden die werden gemaakt tijdens rellen in Rome na de wedstrijd Feyenoord – AS Roma, op 18 en 19 januari. Het gaat om een man van 30 uit Hendrik-Ido Ambacht, een man van 20 uit Strijen en vier mannen uit omliggende regio’s. Eerder meldde een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland zich al samen met een 23-jarige man uit Ridderkerk, nadat ook zij zichzelf herkenden op de beelden.

Dat de mannen zichzelf herkenden wil nog niet zeggen dat zij zich ook schuldig hebben gemaakt aan vernieling en/of mishandeling. Dat moet nog door de politie onderzocht worden. Het kan dus zijn dat de mannen wel op de beelden staan maar niets met de rellen te maken hebben.

De politie is nog op zoek naar de identiteit van zes andere mannen die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome. Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van verdachten geselecteerd. De op de beelden getoonde mannen worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. Inmiddels zijn zeker 21 verdachten op basis van beelden geïdentificeerd, waaronder de mannen die zichzelf bij de politie aangaven.

Er staan momenteel nog foto’s van verdachten op het politie-intranet. Opnieuw wordt hierop eerst intern gerechercheerd. Wanneer er geen identificatie volgt uit dit traject, kan voor deze beelden ook de hulp van het publiek ingeroepen worden. Voor betrokkenen bij de ongeregeldheden in Rome geldt nog steeds dat zij zich kunnen melden bij de politie. Twee mannen deden dit al eerder.

Herkent u een van de verdachten op deze website? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis) Herkent u zichzelf op een van de foto’s? Neem ook dan snel contact op met de politie.

Beelden van de verdachten zijn te zien op deze pagina (klik hier).

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer