Tiplijn: 06-19541384

Automobilist wordt onwel en rijdt tegen RIMOB op de A16

2

DORDRECHT – Een automobilist is woensdagmiddag rond 14.00 uur onwel geworden op de A16 bij Dordrecht. Net voor de Drechttunnel richting Zwijndrecht reed de man tegen een zogenaamde RIMOB aan. De bestuurder van het voertuig raakte niet gewond. Een ambulance kwam ter plaatse om de man na te kijken. Ook toegesnelde brandweerlieden hoefden niet in actie te komen.

De auto van de man raakte zwaar beschadigd. Dit kwam mede doordat de auto die op zijn trailer stond naar voren schoot. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf. Tijdens het ongeval werden drie van de vier rijbanen afgesloten en ontstond er een file van meer dan 10 kilometer.

RIMOB
Een RIMpelbuisOBstakelbeveiliger (RIMOB) is een type bermbeveiliging. Een RIMOB is een keerconstructie om de gevolgen van frontale aanrijdingen op obstakels zoals portalen of brugpijlers te reduceren. Een RIMOB wordt geïnstalleerd op plekken waar geen geleiderail is,’ aldus de website van wegenwiki.

Foto’s: Gerco de Haas

IMG_0028 IMG_0029 IMG_0031 IMG_0034 IMG_0045 IMG_0059 IMG_0062 IMG_0066

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Cornelis Buitendijk on

    Dat liep voor zover ik weet goed af. Mooi dat de Brandweer niet in actie hoef te komen, als dat wel zo is had de TS402 ook terplaatsen moeten komen omdat voor zover ik weet de TS205 NIET de Knipscharen bij zich hebben om de auto open te knippen,
    De TS402 heeft wel knipscharen aan boord om de auto open te knippen.

  2. Daniël Vink on

    ‘Textbook example’ van de werking van een RIMOB, het beste zichtbaar in de laatste foto; doordat de RIMOB in elkaar is gevouwen heeft het voertuig de tijd gehad om over een lengte van een paar meter tot stilstand te komen in plaats van acuut. Voor deze bestuurder is dat waarschijnlijk het verschil tussen leven en dood geweest.

Reageer