Tiplijn: 06-19541384

Minstens 18 auto’s opengebroken in Gorinchem en Alblasserdam

0

GORINCHEM / ALBLASSERDAM – De afgelopen dagen is in zeker 18 auto’s in Gorinchem en Alblasserdam ingebroken. In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 26 maart werd in 12 auto’s in Gorinchem-Oost ingebroken. De eigenaren van de auto’s ontdekten dat hun airbags en bij sommigen ook het navigatiesysteem was gestolen.

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart was het in Alblasserdam raak. Toen werden minstens 6 auto’s opengebroken. Ook daar werden airbags en navigatie-systemen gestolen.

Opvallend
Bij de politie kwamen tot nu toe 18 aangiftes binnen. Opvallend daarbij is dat bij alle auto’s op eenzelfde manier het slot is geforceerd. Ook betreft het allemaal Volkswagens, Seat’s of Skoda’s. Stuk voor stuk auto’s die in dezelfde fabrieken worden gemaakt en dus ook op eenzelfde manier in elkaar zitten.

Bende
Een woordvoerder van de politie zei er vandaag het volgende over: ”Het is een aanname, maar we denken dat het gaat om een bende die van de snelweg afschiet, even een wijk in gaat, en daarna al snel weer terug op de snelweg is. Die bendes werken op landelijke schaal en nemen over het algemeen steeds een ander dorp of een andere wijk.” De politie heeft de inbraken in onderzoek en zal daarbij ook kijken naar soortgelijke gevallen elders in het land.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer