Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Molenaarsgraaf wint brandweerwedstrijd in Dordrecht

0

REGIO – In Dordrecht werd zaterdag een regionale 112 brandweerwedstrijd gespeeld. Diverse brandweerploegen uit Zuid-Holland Zuid kregen met het zelfde scenario te maken. De ploegen die de meeste punten wisten te behalen zijn door naar de volgende ronde.

Scenario
Via de meldkamer krijgt de brandweer te horen dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden na een politieachtervolging in de Merwedestraat in Dordrecht. De bevelvoerders moesten eerst de meldkamer uithoren of de situatie met de verdachten veilig genoeg is om erop af te gaan.

Ter plaatse aangekomen roken de brandweerploegen een sterke gaslucht. Bij de aanrijding was een pijp met Tetrahydrothiofeen geraakt. Deze stof wordt gebruikt om aardgas een geur te geven. De brandweer moest dan ook metingen uitvoeren met een explosie-meter. Nadat uit deze metingen bleek dat er geen explosiegevaar was, kon de brandweerploeg zich op de slachtoffers richten.

Bij het ongeval waren twee slachtoffers gevallen. De man die door de politie werd achtervolgt schreeuwde continu naar de brandweermensen. Hij kon al snel worden overgedragen. Het tweede slachtoffer lag bekneld onder een auto en hij moest daaronder bevrijd worden. De auto werd hiervoor een stukje opgetild zodat het slachtoffer er veilig onder vandaan gehaald kon worden.

Nadat alle 8 wedstrijdploegen gespeeld hadden bleek de post Molenaarsgraaf / Brandwijk de meeste punten te hebben behaald. Zij gingen er vandoor met de eerste prijs.

Top 3
Nummer 1: Molenaarsgraaf / Brandwijk
Nummer 2: Hendrik-Ido Ambacht
Nummer 3: Gorinchem

Foto’s: Martijn de Vries & Etiënne Hessels (op de foto’s zijn de ploegen Zwijndrecht en Gorinchem te zien)

Brandweer Zwijndrecht (Foto’s Martijn de Vries)

DSC_1699 DSC_1717 DSC_1734 DSC_1737

Brandweer Gorinchem (Foto’s Etiënne Hessels)

DSC05545 DSC05616 DSC05672 DSC05701

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer