Tiplijn: 06-19541384

Bouw nieuwe ambulancepost in Gorinchem begonnen

0

GORINCHEM – Op dit zanderig stukje grond naast het Beatrixziekenhuis in Gorinchem wordt hard gewerkt aan een nieuwe (extra) ambulancepost. Op de fundering die je hier ziet, komt een nieuwe Gorcumse uitrukpost. Die wordt bijna kant-en-klaar aangeleverd en kan daardoor, als alles meezit, op 1 mei a.s. al open zijn. Het wordt een garage voor één ambulance met een verblijfsruimte en sanitair.

Deze ‘satellietpost’ komt in de plaats van de uitrukpost die de ambulancedienst nu tijdelijk heeft bij de brandweer aan de Arkelsedijk in Gorinchem. Tussen 23.00 uur en 7.00 uur houdt daar een ambulance de wacht over de stad en omgeving. Deze komt ‘s nachts over vanuit de standplaats Meerkerk, zodat we ook in Gorinchem snel bij onze patiënten kunnen zijn. In zowel Gorinchem als Meerkerk is ‘s nachts één ambulance beschikbaar, waar dat gebied het ‘vroeger’ ‘s nachts moest doen met één ambulance.

Ook overdag kan de Gorcumse post gebruikt worden voor goede spreiding van ambulances over de regio. Het slim stationeren van ambulances vraagt voortdurend aandacht. We verzorgen een groot gebied en we moeten overal binnen 15 minuten aanwezig kunnen zijn. Onze andere uitrukposten zijn Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Meerkerk en Klaaswaal.

Tekst en foto: Ambulancedienst ZHZ

16887_669603486499748_5695587671500165281_n

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer