Tiplijn: 06-19541384

Man krijgt chemische stof over zich

0

ALBLASSERDAM – Een medewerker van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam heeft dinsdagmiddag 17 maart 2015 een wolk calciumoxide over zich heen gekregen. Politie, ambulance, brandweer en een traumahelikopter kwamen naar Nedstaal om de man te helpen. Het slachtoffer had ademhalingsproblemen en is per ambulance, onder begeleiding van een trauma-arts, naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Daar wordt hij verder behandeld.

De calciumoxidewolk kwam vrij doordat er tijdens werkzaamheden bij de staalovens iets te vroeg doorgestoken werd.

Calciumoxide is een wit poeder. Een andere naam voor de stof is ongebluste kalk of gebrande kalk. Calciumoxide wordt gebruikt in de metaalindustrie om verontreinigingen in het erts te verwijderen. Verder wordt het gebruikt als droogmiddel en als tussenproduct bij de productie van calciumhydroxide (gebluste kalk).

Foto’s en tekst: Peter Stam

IMG_1121-Medium IMG_1146-Medium IMG_1183-Medium1

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer