Tiplijn: 06-19541384

Ambulancedienst te fiets en te water aanwezig op Koningsdag in Dordt

0

DORDRECHT – De ambulancedienst Zuid-Holland Zuid is bij de viering van Koningsdag in Dordrecht op 27 april in de binnenstad aanwezig op de fiets. Ook zal op het water een ambulanceboot varen. Voor Koningsdag zijn extra fietsen aangeschaft, zodat de ambulancedienst die dag over drie ‘biketeams’ kan beschikken. Dat betekent dat er drie fietskoppels tegelijk de straat op gaan om in de binnenstad snel ambulancezorg te kunnen verlenen.

Bij drukke evenementen, zoals de Dordtse kerstmarkt of een sportieve loop, is de ambulancedienst Zuid-Hollandse Zuid al jarenlang aanwezig met bikers. Dit om gemakkelijk tussen publiek en obstakels door te laveren naar een gewonde of zieke patiënt. Zo slecht toegankelijk als de binnenstad zal zijn tijdens het koninklijk bezoek op 27 april, heeft de ambulancedienst het nog niet eerder meegemaakt. Daarom is besloten het wagenpark uit te breiden met enkele fietsen, om zo klaar te staan voor de 150.000 verwachte bezoekers. Een ambulanceboot uit Friesland is ook aanwezig en kan bij extreme incidenten slachtoffers evacueren naar noodposten op de kades in Zwijndrecht en Papendrecht.

De ambulancedienst in Zuid-Holland Zuid telt veertien speciaal getrainde medewerkers die kunnen worden ingezet op de fiets. “Wij kunnen met de middelen die we bij ons hebben op de fiets dezelfde zorg verlenen als met een gewone ambulance”, vertellen de ambubikers Cor Tas en Henk van der Meij. Mits ze samen blijven, want de bepakking is verdeeld over twee fietsen. “We kunnen maar één ding niet: de patiënt meenemen. Als vervoer nodig is, komt daarvoor een echte ambulance. Maar voordat die zich een weg heeft gebaand, is de zorg al lang op gang gekomen en de patiënt vaak al gestabiliseerd.”

Foto’s: Ambulancedienst ZHZ

B4ubZDXIgAAcFtW 10845630_665334293593334_2596574867651737476_o

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer