Tiplijn: 06-19541384

Man (37) aangehouden voor winkeldiefstal en fietsendiefstallen

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week in Alblasserdam een 37-jarige man zonder vaste woon – of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal bij Kruidvat. De politie vermoedt dat de man zich de afgelopen tijd ook schuldig heeft gemaakt aan diverse fietsendiefstallen in onder meer het Damdorp en Hendrik-Ido-Ambacht. De man liep maandagmiddag over de Brug over de Noord. Een agente in vrije tijd zag hem lopen en herkende de man van camerabeelden van eerder gepleegde fietsendiefstallen. De vrouw waarschuwde direct haar collega’s.

Heterdaad
Agenten in burger kwamen ter plaatse, gingen zo onopvallend mogelijk achter de man aan en hielden hem in de gaten. Bij Kruidvat aan het Cortgene betrapten de dienders de 37-jarige op winkeldiefstal. Toch hielden zij hem niet direct aan, omdat de man mogelijk nog meer van plan was. Toen de man op de Van Eesterensingel liep, werd besloten om hem in te rekenen.

Verband
Tot op heden zit de man vast en er wordt er door de recherche onderzocht of de winkeldief inderdaad in verband gebracht kan worden met fietsendiefstallen die afgelopen maanden plaatsvonden in Alblasserdam en omgeving.

112
De politie benadrukt dat het ook na deze aanhouding nog steeds belangrijk is dat mensen bij verdachte situaties direct 112 bellen.

Toename
Een uitgebreid artikel over de toename van het aantal diefstallen van fietsen in Alblasserdam, is hier te lezen. 

Tekst: Peter Stam 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer