Tiplijn: 06-19541384

Grote vangst en aanhouding door politie in onderzoek voertuigcriminaliteit

0
DORDRECHT – In een onderzoek naar voertuigcriminaliteit heeft de politie afgelopen dinsdag een 32-jarige Dordtenaar aangehouden. In dit onderzoek zijn er op diverse locaties gestolen auto’s gevonden en ook geavanceerde en waardevolle apparatuur die gebruikt kan worden voor het stelen van voertuigen.

Het onderzoek, waarbij de verdachte in beeld kwam, richtte zich op de diefstal van voertuigen. Na zijn aanhouding zijn de woning van de verdachte in Dordrecht en vijf loodsen in Dordrecht, Zwijndrecht en ’S Gravendeel doorzocht. Bij deze doorzoekingen werd een flinke hoeveelheid gestolen auto-onderdelen en een aantal gestolen auto’s aangetroffen. Verder zijn er vervalste kentekenplaten, een kleine hoeveelheid drugs, gestolen scooters en een aantal dure horloges aangetroffen. Opvallend was dat op bijna elke locatie zogenaamde jammers werden aangetroffen. Dit is illegale apparatuur die onder andere gebruikt wordt voor het verstoren van telefoonverkeer of radioverkeer van hulpdiensten.

De loods in Zwijndrecht bleek in gebruik te zijn als een locatie waar gegokt kan worden.  In die ruimte stonden onder andere pokertafels en gokkasten. De locatie in ‘s Gravendeel bleek gebruikt te worden als illegaal garagebedrijf en voldeed niet aan de milieu eisen. Door de Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid zal hiernaar een nader onderzoek worden ingesteld.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer