Tiplijn: 06-19541384

Conductrice bedreigd op station Dordrecht; beveiliger gewond

0

DORDRECHT – Op station Dordrecht is dinsdagavond een conductrice bedreigd door een reiziger. Bij de aanhouding van de 25-jarige dader raakte een beveiligingsmedewerker, die te hulp schoot, gewond. Hij liep een gekneusde rib op. De reiziger kreeg onenigheid met de conductrice om een vervoersbewijs.

Woensdagavond ontstond opnieuw commotie op station Dordrecht. Toen moest de politie er aan te pas komen om een verwarde man van het station te verwijderen. Deze man verliet uiteindelijk zelf rustig het station.

Onrust onder personeel
Vorige week werd een conductrice bij Hoofddorp ernstig mishandeld. Kort erna liep een conducteur in Helmond klappen op. Sindsdien is er onrust onder het treinpersoneel. In het hele land worden diverse acties gevoerd tegen geweld tegen treinpersoneel. Afgelopen maandag nog werd er op diverse plekken in het land korte tijd gestaakt. Door middel van een ludieke toeter-actie werd toen al aandacht gevraagd voor het toenemend geweld in het openbaar vervoer.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer