Tiplijn: 06-19541384

Jongen (12) gewond na val van dijk in Alblasserdam

1

ALBLASSERDAM – Een 12-jarige jongen uit Alblasserdam is maandagmiddag 9 maart 2015 rond 16.10 uur gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets van het dijktalud langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam viel. De jongen reed samen met wat vrienden over de dijk. Ter hoogte van Hotel Kinderdijk kwamen hij en een vriend met de sturen tegen elkaar aan. De jongen schoot van de dijk en belandde op de keien langs het water.

Hij wist op eigen kracht een stukje naar boven te rennen. Daar bleef hij met een flinke hoofdwond en zere armen en benen liggen.

Vanwege de vermeende ernst van de verwondingen, kwamen er behalve ambulances en diverse politie-eenheden ook een traumahelikopter ter plaatse. Na stabilisatie werd de jongen met een schepbrancard de dijk op getild en meegenomen door een ambulance.

Tijdens de aanwezigheid van de traumahelikopter was de dijk in beide richtingen afgesloten. Hierdoor ontstonden flinke files.

Update: De hoofdwond die de Alblasserdammer opliep is in het ziekenhuis gehecht. Na onderzoek mocht de jongen enkele uren later weer naar huis. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Tekst en foto’s: Peter Stam

1234

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer