Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen ramt pijlwagen op A27 bij Noordeloos

1

NOORDELOOS – De snelweg A27 tussen Gorinchem en Utrecht is afgelopen nacht bij Noordeloos uren afgesloten geweest nadat een vrachtwagen op een pijlwagen was gereden. De pijlwagen stond op de weg voor werkzaamheden.

Het ongeval gebeurde even over 02.00 uur. De vrachtwagenchauffeur is met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Alle rijstroken moesten worden afgesloten, het verkeer kon langs de plaats van het ongeval rijden via de naastgelegen verzorgingsplaats. Tegen 04.30 uur was de ravage opgeruimd en kon de A27 weer worden vrijgegeven.

Rood kruis
Het gebeurt regelmatig dat de kruizen boven de weg worden genegeerd en voertuigen in botsing komen met pijlwagens. Zo gebeurde dat op 10 december op de A12 bij Bunnik, op 6 januari op de A58 bij Moergestel en op 18 februari nog bij Rotterdam. Sinds kort zijn de weginspecteurs van Rijkswaterstaat ook bevoegd boetes uit te delen aan bestuurders die de rode kruizen boven de weg negeren. Men hoopt zo het aantal aanrijdingen met pijlwagens te kunnen verminderen.

Tekst: VID – Foto: Politie Gorinchem

B_TLP0OU8AA_OvJ

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer